HELP NBT BUSINESS NAV Retrofit gone wrong

This section shows how to carry out modifications to your 1 Series. Please remember that if you are modifying your car to take photo's at each step and document the mod in here.
Please read the announcement at the top of the section before posting.

Moderators: babybmwadmin, marco_polo, Producethis, Lambster, Rich196

Post Reply
osullivanjake
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: Wed Mar 15, 2017 5:05 pm

HELP NBT BUSINESS NAV Retrofit gone wrong

Post by osullivanjake » Tue Aug 08, 2017 12:53 am

i recently fitted an NBT business navigation system. when i first plugged the unit in it all worked apart from the navigation which i bought an emulator for, but when plugging in the emulator the screen remained black but the head unit was making noises. therefore i put it down to a faulty emulator. however since plugging the nbt back into the car without the emulator all the navigation and contacts and connected drive options have disappeared??

when i plug my old CIC entry head unit in it works like normal. Can anyone help as to why the options have disappeared and how i can get them back? or whats gone wrong, very confused. Ive attached images of the nbt when first plugged in, the wire set up of the nbt and the nbt now
Attachments
20707508_10155569747334417_746647523_n.jpg
20707508_10155569747334417_746647523_n.jpg (32.61 KiB) Viewed 406 times
20706449_10155569731039417_367233979_n.jpg
20706449_10155569731039417_367233979_n.jpg (46.56 KiB) Viewed 406 times
20668352_10155569730964417_1765610709_n.jpg
20668352_10155569730964417_1765610709_n.jpg (24.64 KiB) Viewed 406 times

Post Reply

Return to “How To's”