Common 1 Series Problems

Got a problem with your BMW 1 Series? Post your car problems here and seek advice from fellow car owners.

Moderators: Rich196, babybmwadmin, marco_polo, Producethis, Lambster

Acmissy
Junior Member
Junior Member
Posts: 1
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:52 pm

Re: Common 1 Series Problems

Postby Acmissy » Fri Jul 01, 2016 11:55 pm

inthe212xo wrote:I'm new on here, I purchased a BMW 118i in October, I've had so many issues with it its unreal,

I've got the head gasket replaced and got full service done and two days later my engine light has come back on and they said it's the valvetronic motor which is what helps the timing belt. I booked in to get that repaired and they said I'll be fine to drive it and I have been driving for two days fine and now the engine light is flashing and the car is shaking a lot. Any advice on what it could be as I am just hoping it the vanos that I'm paying to get done. Also how long of a job is it.

Thanks
Dan.


Have you found out what's causing this problem?

Kaner1982
Junior Member
Junior Member
Posts: 1
Joined: Tue Jul 12, 2016 11:40 pm

Stiff brake pedal but servo is working fine?

Postby Kaner1982 » Tue Jul 12, 2016 11:54 pm

Hi
I've just had new brake pads etc fitted to my 1 series and now the brakes won't slam stop cos pedal is too hard like there's no vacuum..garage checked servo etc and everything working fine so can anyone help in acts wrong..if I brake slowly she stops but if I need to break quickly she like doesn't respond at all..could it be ABS even thou I've no ABS sensor showing on dash??

Please help

Rachel

User avatar
marco_polo
Too Much Time To Waste Member
Too Much Time To Waste Member
Posts: 45796
Joined: Tue Apr 06, 2010 9:40 am
Location: Omnipresent Post Whore

Re: Stiff brake pedal but servo is working fine?

Postby marco_polo » Wed Jul 13, 2016 8:18 am

Kaner1982 wrote:Hi
I've just had new brake pads etc fitted to my 1 series and now the brakes won't slam stop cos pedal is too hard like there's no vacuum..garage checked servo etc and everything working fine so can anyone help in acts wrong..if I brake slowly she stops but if I need to break quickly she like doesn't respond at all..could it be ABS even thou I've no ABS sensor showing on dash??

Please help

Rachel

Which pads did you fit / have fitted? Are they nicely bedded in yet?
Silver F21 M135i - ManBox - HK - Adaptive + Eibach Pro's - BBS CH-R's - 245/35 Goodyear Asym 3's - BMWP Drexler LSD - TMC Piggyback - M4 LCA's - aFe Dry Filter

Please help the Mod's by using the report [ ! ] button where appropriate


Return to “BMW Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests